Spelenderwijs leren zwemmen!

By 10 september 2014 Uncategorized No Comments

De iPadzwemschool is een app met 26 digitale zwemstuurkaarten en verkrijgbaar in de Apple Store voor de iPad en iPhone. Geplastificeerde zwemstuurkaarten worden veelvuldig gebruikt in zwemlessen en beantwoorden aan de ‘praatje, plaatje, daadje’ didactiek die kinderen op een duidelijke wijze instrueert hoe ze moeten zwemmen.  

In tegenstelling tot de geplastificeerde zwemstuurkaarten, komen de zwemstuurkaarten van de iPadzwemschool in beweging en laten ze middels een geanimeerde instructie stap voor stap zien aan welke zwemvaardigheid voor een diploma wordt gewerkt. De animaties kunnen aan de waterkant worden getoond zodat de instructie direct in het water kan worden toegepast. De houding in het water of de stand van de handen en voeten; op het scherm zien de kinderen welke bewegingen moeten worden ingezet. De digitale zwemstuurkaart bevordert het snel herkennen van de juiste beweging, waardoor kinderen sneller en beter leren zwemen (onderzoek Kennisnet).

Zwemscholen gebruiken de iPadzwemschool om kinderen naast klassikaal nu ook individueel les te geven. De kinderen hoeven niet meer op elkaar te wachten. Ongeduldig en bibberend van de kou. Ieder kind kan in eigen tempo zijn zwemtalent ontwikkelen en krijgt de aandacht die het verdiend

Ouders willen graag zelf kinderen leren zwemmen en krijgen met de iPadzwemschool een makkelijk en toch professioneel zwem-leermiddel in handen. Leren zwemmen is nog nooit zo leuk geweest en het aanleren van zwemvaardigheden gaat sneller en beter.

De iPadzwemschool direct bekijken? Ga naar de App Store!