Hoe werkt het, de iPadzwemschool in het zwembad?

De iPadzwemschool is een app die je uit de App Store kunt downloaden. In deze app zitten stuurkaarten die al in het zwemonderwijs gebruikt worden. De stuurkaarten zijn bewegend gemaakt zodat meteen duidelijk is hoe je de zwembewegingen goed uitvoert. Daarmee kun je goed ‘droog’ oefenen, maar je kunt de iPad ook aan de waterkant plaatsen door een goede, waterdichte hoes te gebruiken. De waterdichte hoes die wij gebruiken is voorzien van drijvertjes, waardoor de iPad altijd bereikbaar is en niet letterlijk opgedoken hoeft te worden.

Intuïtieve touch screen techniek waarmee iedereen kan werken

De iPadzwemschool is bedoeld voor ouders, zwemprofessionals en vooral ook voor kinderen. Zij kunnen hun eigen zwemles verrijken en uitdagender maken. Daarom hebben we de interface zo eenvoudig mogelijk ontworpen, waardoor kinderen snel thuis zijn in het gebruik van de app.

Spelenderwijs leren zwemmen

Leren bij jonge kinderen verloopt vanzelfsprekender als het spelenderwijs gebeurt. Technieken uit de computerspellen zijn gebruikt om de iPadzwemschool interactief en speelser te maken. De game industrie ontwikkelt zich razendsnel en maakt nieuwe toepassingen mogelijk. Op dit moment is de iPadzwemschool een aanvulling op de gebruikelijke zwemles, zeker daar waar kinderen spelenderwijs leren zwemmen. Werken met de animaties van de iPadzwemschool maken de zwemlessen voor kinderen én zwemprofessionals uitdagender en leuker.