Zwemonderwijs is belangrijk en leuk

We komen veel in aanraking met water. Op vakantie naar zee, tijdens het eendjes voeren of als het net niet hard genoeg gevroren heeft… er zijn talloze situaties waardoor vooral kinderen te water kunnen komen.

Het zwemonderwijs is vooral bedoeld om de veiligheid van kinderen in het water te vergroten. Jonge kinderen leren het snelst en zijn tegelijkertijd het kwetsbaarst als ze te water komen. Daarom is het voorbereiden van jonge kinderen om zwemvaardig te worden een verantwoordelijke taak. Goed zwemonderwijs is immers van levensbelang, maar moet ook leuk zijn.  In het water spelen wordt leuker als je je daarin vrij voelt.

… maar hoe maak je het zwemonderwijs beter en leuker?

Hoe voelt het kind zich in de groep? Kan het kind voldoen aan de opdrachten die hij/zij krijgt? Is er een ‘klik’ tussen de juf en/of de meester? Komt het kind met plezier naar de les?                                                                                                                         Dat zijn belangrijke vragen. En de antwoorden op die vragen zijn bepalend voor het succes van zwemles. Veel hangt af van de aanpak van de zwemleerkracht: is er aandacht voor de verschillen in leerstijl bij de kinderen en is dat zichtbaar in het leerstofaanbod en de lesorganisatie? Een goede doordenking van het lesarrangement zorgt ervoor dat alle kinderen zich thuis voelen in de les. Leren in eigen tempo en op eigen niveau zijn belangrijke factoren voor een prettige zwemles.

De iPadzwemschool zorgt voor passende zwemlessen

Met de iPadzwemschool kun je zelf kiezen welke oefeningen je doet. Zo is het lesaanbod per leerling aan te passen. Snelle leerlingen kunnen door met een volgende oefening. Wie de oefeningen wat moeilijker vindt, kan ze nog een keer bekijken en daarna doen. De iPadzwemschool is ontwikkeld op toegankelijkheid, eenvoudige instructies en duidelijke bewegingen. Hierdoor snappen zwemleerlingen beter wat er van ze gevraagd wordt en vinden ze zichzelf uitdagen nog leuk ook!

Screens17 Screens6 Screens7