De iPadzwemschool biedt animatie stuurkaarten   voor iPad en iPhone

De iPadzwemschool is een app met 26 digitale zwemstuurkaarten, verkrijgbaar in de Apple Store voor de iPad en iPhone. Geplastificeerde zwemstuurkaarten worden veelvuldig gebruikt in zwemlessen en ondersteunen de ‘praatje, plaatje, daadje’ didactiek die kinderen houvast geeft in wat ze moeten doen.

De iPadzwemschool maakt zwemonderwijs interactiever

Anders dan de geplastificeerde zwemstuurkaarten, komen de zwemstuurkaarten van de iPadzwemschool in beweging en laten ze middels een animatie stap voor stap zien aan welke zwemvaardigheid wordt gewerkt. De animaties kunnen aan de waterkant worden getoond zodat wat de kinderen zien direct in het water kan worden toegepast. De beweging in het water en de stand van de handen en voeten: de kinderen zien op het scherm welke beweging moet worden uitgevoerd. De digitale zwemstuurkaart bevordert het snel herkennen en nadoen van de juiste beweging. Daardoor leren kinderen sneller en beter zwemmen (onderzoek Kennisnet).

De app in het zwembad

Een waterdicht tablethoes maakt het gebruik van de iPad in het water mogelijk. Hoe dit in de praktijk werkt, kunt u zien op het filmpje op de home-pagina. De animaties worden direct succesvol nagedaan en zo wordt ‘leren zwemmen’ een uitdaging voor het kind. De zwemleerkracht hoeft minder vaak zelf de beweging voor te doen en kan daardoor beter overzicht houden.